
پیشامد، بازی، و همبستگی
مشخصات محصول
- 9789643059057
- ریچارد رورتی
- نشر مرکز
پشت جلد این کتاب آمده است
معرفی کتاب پیشامد,بازی و همبستگی:
در این کتاب، ریچارد رورتی، فیلسوف بزرگ آمریکایی، استدلال میکند که متفکرانی مانند نیچه، فروید و ویتگنشتاین به جوامع این امکان را دادهاند که خود را بهعنوان رویدادهای تاریخی ببینند، نه بهعنوان بیان ماهیت انسانی نهفته و غیرتاریخی، یا بهعنوان تحقق اهداف ماوراء تاریخی. این دیدگاه کنایه آمیز در مورد وضعیت انسان ارزشمند است اما نمی تواند اهداف اجتماعی و سیاسی لیبرالیسم را پیش ببرد. در واقع، رورتی معتقد است که این ادبیات است و نه فلسفه که می تواند این کار را با ترویج حس واقعی همبستگی انسانی انجام دهد. به طور خاص، این رمان نویسانی مانند اورول و ناباکوف هستند که موفق می شوند ما را نسبت به ظلم اعمال اجتماعی خاص و نگرش های فردی بیدار کنند. بنابراین، یک فرهنگ واقعا لیبرال، آزادی خصوصی و فردی دیدگاه طعنهآمیز و فلسفی را با پروژه عمومی همبستگی انسانی که از طریق بینش و حساسیتهای نویسندگان بزرگ ایجاد میشود، در هم میآمیزد. رورتی از طیف گسترده ای از ارجاعات - از فلسفه گرفته تا نظریه اجتماعی تا نقد ادبی - برای روشن کردن باورهای خود استفاده می کند.
درباره کتاب پیشامد,بازی و همبستگی:
ریچارد رورتی از بارآورترین و بحثانگیزترین اندیشهگران زمانهٔ ماست. این بارآوری و بحثانگیزی عمدتاً از بابت آثاری است که در باب مناسبات، زبان، فرهنگ و جامعه و نسبت فلسفه با این سه پدیده آورده، از این رهگذر «فلسفهٔ پساـتحلیلی» و «مصلحتباوری نوین» را در راستای رویکردی «پسافلسفی» پیگیری کرده است. رورتی در آثار اخیر خود به پیشبرد پروژهای اتوپیایی در ستایش از «تاریخنگری»، «نامانگاری» و «بازیباوری» و در ستیز با «بنیانباوری»، «ماهیتباوری» و «متافیزیکباوری» پرداخته تا اینگونه تأویل تازهای از فلسفه، ادبیات و اجتماع به دست دهد. پیشامد، بازی، و همبستگی به عنوان اوج و عصارهٔ این اندیشه، بارآورترین و بحثانگیزترین اثر او هم هست.
کتاب کنونی بر پایهٔ دو سلسله سخنرانی استوار شده: سه سخنرانی در قالب درسگفتارهای نورتکلیف در فوریهٔ ۱۹۸۶ در دانشسرای دانشگاهی لندن و چهار سخنرانی در قالب درسگفتارهای کلارک در فوریهٔ ۱۹۸۷ در دانشسرای ترینیتی کمبریج. نسخههایی از سخنرانیهای مجموعهٔ اول با بازبینی مختصری در شمارهٔ بهار ۱۹۸۶ بررسی کتاب لندن به چاپ رسید. این نسخهها بار دیگر مورد بازبینی قرار گرفته و سه فصل نخست این کتاب را شکل دادهاند. نسخهٔ کوتاهشدهای از فصل ۷، دربارهٔ ناباکوف، به عنوان سخنرانیای در قالب درسگفتارهای بلیت در دانشسرای بنینگتون ارائه شد و بعدتر در فصلنامهٔ بنینگتون دربارهٔ ادبیات انتشار یافت. سایر فصلها پیش از این منتشر نشدهاند.
بخشی از متن کتاب پیشامد,بازی و همبستگی:
«حدود دویست سال پیش، این ایده که حقیقت ساختنی است نه یافتنی، میرفت تا تخیل اروپا را به تسخیر خود در آورد. انقلاب فرانسه نشان داده بود که کل واژگان مناسبات اجتماعی، و کل مجموعه نهادهای اجتماعی، را چه بسا بتوان یکشبه تغییر داد و جایگزین ساخت. این پیشینه موجب شد تا سیاستِ اوتوپیایی در میان روشنفکران از استثنا به قاعده تبدیل شود. سیاستِ اوتوپیایی مسائل مربوط به مشیت الاهی و فطرت بشر را به کنار نهاده بود، و سودای خلق جامعهای تا آن زمان ناشناخته را در سر داشت.
تقریبآ در همین دوران، شاعران رمانتیک نشان میدادند که هنری که دیگر نه حاصل تقلید و محاکات بلکه حاصل خودآفرینی هنرمند باشد چهگونه هنری خواهد بود. این شاعران خواهانِ آن جایگاهی برای هنر در فرهنگ ما بودند که به طور سنتی در اختیار دین و فلسفه بود، جایگاهی که روشنگری آن را برای علم میخواست. سابقهای که رمانتیکها به نام خود ثبت کرده بودند مشروعیت اولیهای برای این خواستهٔ آنان مهیا کرد. نقشی که رمانها، شعرها، نمایشنامهها، نقاشیها، مجسمهها، و بناها در جنبشهای اجتماعی سدهٔ پیش عملا ایفا کردند نیز مشروعیت بسیار بارزتری به این خواسته بخشیده است.
اکنون این دو رویکرد دست به دست هم داده و یک وجه مسلط فرهنگی ساختهاند. برای اکثر روشنفکران معاصر، مسائل مربوط به اهداف در برابر وسایل (مسائل مربوط به این که چهگونه باید به زندگی شخصی یا به اجتماع خود معنا داد) مسائلی به شمار میروند که به هنر یا سیاست، و یا به این هردو، مربوط میشوند نه به دین، فلسفه، یا علم. این تحول به ایجاد شقاقی در فلسفه منجر شد. به این ترتیب، بعضی از فیلسوفان به روشنگری وفادار ماندهاند، و همچنان خود را پیروی آرمانِ علم میدانند. به نظر آنان، جدال دیرین علم و مذهب، و خرد و بیخردی، همچنان در جریان بوده، و اکنون به شکل جدال خرد با همهٔ آن گرایشهایی در فرهنگ ما در آمده است که حقیقت را نه یافتنی که ساختنی میدانند. آنان علم را الگو و سرمشق فعالیتهای انسانی شمرده، و اصرار دارند که علوم طبیعی «حقیقت» را کشف میکنند نه این که آن را بسازند. از همین رو، «حقیقتسازی» را تعبیری صرفآ استعاری، و سراسر گمراهکننده، میشمارند؛ و سیاست و هنر را عرصههایی میدانند که فرض «حقیقت» در آنجا محلی از اعراب ندارد. برخی دیگر از فیلسوفان، با پی بردن به این که جهان چنان که از منظر علوم فیزیکی توصیف شده هیچ درس اخلاقیای به ما نمیآموزد، و هیچ آسایش معنویای ندارد، به این نتیجه رسیدهاند که علم دیگر چیزی بیش از رفیق راه فنآوری نیست. این فیلسوفان خود را همراهِ باورداران به اوتوپیاهای سیاسی و هنرمندانِ نوآور میدانند.»
مشخصات کتاب پیشامد,بازی و همبستگی:
نویسنده:ریچارد رورتی
نشر مرکز
قطع رقعی
جلد شومیز
مترجم:پیام یزدانجو
392 صفحه
همراه گرامی شما میتوانید برای مشاهده ی کتاب هایی با مضمون کتاب فلسفه و عرفان بر روی لینک آبی رنگ کلیلک کنید.
فروشگاه اینترنتی بوک دوک دارای کتابهایی با موضوعات مختلف است که شما میتوانید برای خرید کتاب با ارسال رایگان به راحتی محصول مورد نظر خود را در سایت بوک دوک ثبت کنید و درب منزل تحویل بگیرید.
خرید کتاب پیشامد,بازی و همبستگی:
خرید کتاب عمومی از جمله کتاب پیشامد,بازی و همبستگی با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک الی سه روزه در فروشگاه بوک دوک انجام میشود.