درمان شوپنهاور
مشخصات محصول
- 9786007436325
- اروین د. یالوم
- نشر مصدق
پشت جلد این کتاب آمده است
معرفی کتاب درمان شوپنهاور:
«درمان شوپنهاور» نام یکی از سلسله آثار داستانی اروین دی یالوم، نویسنده و روانشناس مشهور آمریکایی است که مانند اغلب آثارش قرار است بر بستر تار و پود یک روایت جذاب، چند شخصیت و موقعیت رواندرمانگری خاص را برای ما بشکافد.
درباره کتاب درمان شوپنهاور:
با هرگونه تفکری، هرقدر هم که با دنیای روانشناسی ناآشنا باشید و یالوم را نشناسید، بعید است که نام اثر معروف او یعنی «وقتی نیچه گریست» را نشنیده باشید. جایی که یالوم داستانی تخیلی را روی زندگی پرعذاب و استرس نیچه، فیلسوف مشهور بنا کرده بود و از تلاطمهای اگزجره شدهی او برای ایجاد یک داستان رواندرمانگری استفاده کرده بود.
اینجا هم یالوم از تخیل خود استفاده کرده و ماجرای داستان مثل «وقتی نیچه گریست» غیرواقعی است؛ البته با این سه تفاوت که اولا واقعیت و رویا به هم آمیخته شدهاند و سراسر با داستان طرف نیستیم؛ ثانیا اینکه شخصیت معروف داستان به مثابه یک کمک برای داستان اصلی استفاده شده و قرار نیست شخصیت اول داستان باشد. سومین نکته هم آنجاست که خود شوپنهاور در خط اصلی داستان حضور ندارد که هیچ، قرار هم نیست مانند نیچه درمان شود بلکه خودش درمانگر داستان –البته به طور غیرمستقیم- است.
پس به نوعی، یالوم اینبار نه یک رواندرمانگر که یک جنگیر است! شوپنهاور را از آن دنیا احضار کرده تا بیاید، در کالبد شخصیتهای داستانش فرو برود و آنها را برای نیل به اهدافشان یاری کند.
سه فیلسوف، تاثیر بسیاری روی دی یالوم گذاشته بودند؛ اسپینوزا که با جبرگرایی سفت و سختش شناخته میشود، اتو رانک که شیوهی روانکاوی فروید را گسترش داد و درنهایت انتخاب دی یالوم برای رمانش: آرتور شوپنهاور که نیچهی محبوب دی یالوم درمورد بزرگیاش گفته: «هیچ چیز متفکرین آلمان را به اندازهی عدم شباهتی که میان شوپنهاور و آنان بود، رنج نداد.»
زبان یالوم زبانی شیرین و ساده است اما مسائل که به آنها پرداخته شامل تمام وجوه علمی است. تاکید یالوم در اکثر آثاری که من از او خواندهام بر ارتباط اصیل انسانهاست. ارتباط آنها با دنیای فردی و اجتماعی و همین طور تاثیر اندیشهها در این ارتباطات. به همین دلیل یالوم به موازات آن به اهمیت فیلسوفان و اندیشههای آنها پرداخته است. او معتقد است فلاسفه به نحوی درمانگر هستند، ولی درمانگرانی که شیوهای تلخ دارند و این روانپزشکان هستند که بایست کمی از تلخی آن بکاهند.
بخشی از متن کتاب درمان شوپنهاور:
هر نفسی که فرو میبریم، مرگی را که مدام به ما دستاندازی میکند، پس میزند… . در نهایت این مرگ است که باید پیروز شود زیرا از هنگام تولد، بخشی از سرنوشت ما شده و فقط مدت کوتاهی پیش از بلعیدن طعمهاش، با آن بازی میکند. با این همه، ما تا آنجا که ممکن است، با علاقهی فراوان و دلواپسی زیاد به زندگی ادامه میدهیم، همانجور که تا آنجا که ممکن است طولانیتر در یک حباب صابون میدمیم تا بزرگتر شود، گرچه با قطعیتی تمام میدانیم که خواهد ترکید.
زندگی چیز رقتآوریست. من تصمیم گرفتهام همهی عمرم را صرف تفکر دربارهی آن کنم.
برترین خرد آن است که لذت بردن از زمان اکنون را والاترین هدف زندگی قرار دهیم، زیرا این تنها واقعیتیست که وجود دارد و مابقی چیزی نیست جز بازیهای فکر. ولی میشود آن را بزرگترین بیخردی هم نامید زیرا آنچه تنها برای یک لحظه هست و بعد همچون رویایی ناپدید میشود، هرگز به کوششی جانفرسا نمیارزد.
مشاهدهی نخستین منظرههای رنج و درد بشری، بر زندگی و آثار آرتور شوپنهاور هم تاثیری عمیق گذاشت. شباهت تجربهاش با بودا را فراموش نکرد و سالها بعد دربارهی سفرش نوشت: «در هفدهسالگی، بیآنکه از آموزههای مدرسه چیزی اندوخته باشم، مصیبت و اندوه زندگی مرا به خود جلب کرد، درست مانند بودای جوان هنگامی که بیماری، درد، پیری و مرگ را دید.»
من برای عوام ننوشتهام… آثارم را برای اندیشمندانی بر جای گذاشتهام که در طول تاریخ همچون استثناهای نادری سر بر خواهند آورد. آنان نیز احساسی مانند من خواهند داشت یا همچون کشتیبان یک کشتی شکسته در جزیرهای متروک، رد پای رفیق رنجوری که پیش از آنها بر جزیره گام نهاده، بیش از همهی طوطیها و میمونهایی که بر شاخسار درختانند، مایهی تسلایشان خواهد بود.
این موضوع اغلب مورد توجه قرار گرفته که سه انقلاب عمدهی فکری بشر، ایدهی محوریت انسان را تهدید کردهاند. اول، کوپرنیک نشان داد که زمین آن مرکزی نیست که همهی اجرام آسمانی به دورش میگردند. بعد داروین روشن کرد که ما کانون زنجیرهی حیات نیستیم، بلکه مانند سایر موجودات، از تکامل اَشکال دیگر حیات به وجود آمدهایم. سوم، فروید نشان داد که ارباب خانهی خودمان نیستیم؛ به این معنا که بیشتر رفتار ما تابع نیروهایی خارج از آگاهی ماست. شکی نیست که آرتور شوپنهاور در این انقلاب فکری، نقشی برابر فروید داشت ولی هرگز به تأثیر او اذعان نشد زیرا شوپنهاور مدتها پیش از تولد فروید، فرض را بر این قرار داده بود که نیروهای زیستشناختی ژرفی بر ما حاکمند ولی ما خود را میفریبیم و فکر میکنیم خودمان آگاهانه فعالیتهایمان را برمیگزینیم.
مشخصات کتاب درمان شوپنهاور:
نویسنده:اروین دی یالوم
انتشارات:نشر مصدق
موضوع:فلسفه
قطع:رقعی
نوع جلد:شومیز
تعداد صفحه:424
همراه گرامی شما میتوانید برای مشاهده ی کتاب هایی با مضمون کتاب فلسفه و عرفان بر روی لینک آبی رنگ کلیلک کنید.
فروشگاه اینترنتی بوک دوک دارای کتابهایی با موضوعات مختلف است که شما میتوانید برای خرید کتاب آنلاین به راحتی محصول مورد نظر خود را در سایت بوک دوک ثبت کنید و درب منزل تحویل بگیرید.
خرید کتاب درمان شوپنهاور:
خرید کتاب عمومی از جمله کتاب درمان شوپنهاور با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک الی سه روزه در فروشگاه بوک دوک انجام میشود.