مشخصات محصول
- 9789643621223
- محمود دولتآبادی
- نشر چشمه
پشت جلد این کتاب آمده است
معرفی کتاب سلوک :
سلوک، داستانی بلند از محمود دولتآبادی است که نگارش آن ۴ سال (از سال ۷۷ تا ۸۱) طول کشید. محمود دولتآبادی، نویسنده شاهکارهایی همچون «کلیدر» و «کلنل» اینبار با لحنی کمی قوامیافته و منسجمتر از گذشته دست به نوشتن روایتی عاشقانه زده است. این داستان عاشقانه که زمینه فرهنگی شرقی را در خود دارد، روایت عشقی بین «قیس» و «مهتاب» با ۱۷ سال اختلاف سنی را بیان میکند.
توضیحات راجه به کتاب سلوک :
از آنجایی که این کتاب در دهه هفتاد شمسی نوشته شده است و به مسائلی میپردازد که چند سالی است در دنیای امروزیمان با آن مواجه میشویم، به همین دلیل جلوتر از زمان خود نوشته شده است. شاید همین مسئله و تازگی و در عین حال گیرایی قلم محمود دولتآبادی این اثر را پرفروشترین کتاب سال نشر چشمه در سال ۱۳۸۱ ساخت.
سبک روایتی کتاب به شیوه معمول دولت آبادی سیال و غیر خطی است و همزمان داستان را از چند جهت و با نقطه اتصالی جلو میبرد. این سیال بودن در فکر و اندیشه و حتی خاطرهگوییهای داستان هویداست.
دولتآبادی در این اثر به دنبال ساختن قهرمان نبوده، به همین جهت از چند راوی استفاده کرده است؛ گاه روایت داستان به دوش قیاس است و گاه مهتاب و در قسمتهایی از کتاب، دانای کل! تغییر راوی گاهی اوقات این احساس را به شما میدهد که میان شخصیتهای مختلف داستان پرسه میزنید؛ همین حال و هوای نامعلوم، مکان های نامعلوم، شناختهای سطحی از شخصیتهای داستان و تغییر راوی است که به خوبی خواننده را به قیس و هذیانهای او راه میدهد.
این حالت توهمی داستان میتواند شباهتهایی با داستان تسلی ناپذیر ایشی گورو و از جهت نوع ارتباط بین عاشق و معشوق به شبهای روشن داستایوفسکی داشته باشد. این اثر همچنین میتواند به مذاق کسانی که رمان پیکر فرهاد نوشته عباس معروفی را دوست داشتهاند، بسیار خوش بیاید.
محمود دولت آبادی در ۱۰ مرداد سال ۱۳۱۹ در روستای دولتآباد که از توابع شهر سبزوار است به دنیا آمد. او پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در روستا به سبزوار آمد و در آنجا حین درس خواندن به کارهای گوناگونی مشغول بود. هنگامی که نوزده سال داشت به پایتخت مهاجرت کرد و در کلاسهای تئاتر شرکت نمود. او توانست بازیگر تئاتر شود و بر روی صحنه کار کند.
محمود دولتآبادی پی برد که به نوشتن علاقه زیادی دارد و همزمان با انجام کار تئاتر به نوشتن نیز مشغول شد. دولتآبادی در سی سالگی با مهرآذر ماهر ازدواج کرد.
حاصل ازدواج او و مهرآذر سه فرزند به نامهای سیاوش، فرهاد و سارا هستند.
دولتآبادی بارها در دوران پهلوی به خاطر نگرش و رویکردهای سیاسی خود به زندان افتاد، اولین بازداشت او به اوایل دهه پنجاه بازمیگردد. برخی از آثار دولتآبادی در دوران پس از انقلاب در ابتدا اجازه انتشار نیافتند. اظهارنظرهای سیاسی دولتآبادی همواره جنجالبرانگیز بوده است. دولتآبادی پس از حضور در کنفرانس برلین به همت بنیاد هاینریش بل برگزار شده بود در ایران به دادگاه فراخوانده شد.
سخنان این نویسنده 81 ساله همواره بازتاب خبری وسیعی داشته است.
نوشتن رمان سلوک 4 سال طول کشیده است، محمود دولت آبادی این کتاب را بین سالهای 77 تا 81 نوشت. این کتاب اولین بار 17 سال پیش و توسط نشر چشمه منتشر شد. این رمان نسبت به دیگر آثار محمود دولتآبادی متفاوت است و چیرهدستی او در ایجاد فضاهای وهم آلود و حرکتدر ظرف زمان و مکان را به خوبی نشان میدهد. این کتاب زبان نسبتا پیچیدهای دارد و سرشار از توصیفات زیبا و تحیربرانگیز است.
داستان از این قرار است که مردی به نام قیس عاشق دختری به نام مهتاب میشود اما قیس 17 سال از مهتاب بزرگتر است، وقتی نام قیس را میشنویم یاد قیس ملوح یا همان مجنون لیلی میافتیم. این عشق یکطرفه نیست و مهتاب نیز دلباخته قیس میشود. چنین اتفاقی خشم خانواده مهتاب و سرزنش خواهران و نزدیکانش را برمیانگیزد و داستان صورت پیچیدهتری به خود پیدا میکند. قیس در اینجا یک نماد است، او خودشیفتگی دیوانهواری دارد و از سوی دیگر با معشوقهاش به گونهای برخورد میکند که گویی او از اموالش است. تعصب و خودخواهی قیس او را به نمادی از مرد شرقی سنتی تبدیل میکند. او با اینکه عاشق مهتاب است اما به خاطر نگرش سنتی خود و قائل نبودن حق اراده برای مهتاب، او را از خودش میرنجاند.
در اینجا خانواده مهتاب نیز وضعیت پیچیدهای دارند، پدر او انسانی آزادمرد اما در بند است، مادر او وضعیتی عزلتنشین دارد و برادرش مردی افسارگسیخته است. خواهران او نیز انسانهایی حسود هستند. مهتاب ده سال از عمر خود به پای عشق به قیس گذاشته است، هتاب میداند که با قیس آیندهای ندارد چرا که از او صاحب فرزندی نخواهد داشت و عمر معشوقش رو به پایان است اما عشق با محاسبه سود و زیان عقلانی سازگار نیست.
محمود دولت آبادی بالغ بر سی اثر ادبی منتشر شده دارد. یکی از مهم ترین آثار او رمان ده جلدی کلیدر است، این کتاب طولانیترین رمان فارسی محسوب میشود محمود دولتآبادی 10 سال از عمر خود را صرف نوشتن این رمان کرده است . در این رمان سرنوشت غمبار مردمان رنج کشیده خراسان به رشته تحریر در آمده است.
از دیگر آثار دولت آبادی میتوان به طریق بسمل شدن، جای خالی سلوچ، سلوک، قطره محال اندیش، ته شب ، دیدار بلوچ، ، روز و شب یوسف زوال کلنل و تنگنا اشاره نمود.
برشی از کتاب سلوک :
«به زنى مىاندیشم که چون از درون من مىرفت، یک چاه بىکبوتر در من بهجا گذاشت از خود، یک چاه سرد و تاریک، همانچه در اصطلاح آسان مى شود به لغت و گفته مىشود خلاء. ستون درون من تهی خود را بهجا گذاشته است و چه سرد و مبهم و تاریک است آن. تابش خورشید در ستون بلورین کجا و پژواک درد در پیچهاى پر مُخافت چاه؟»
مشخصات کلی کتاب سلوک :
نویسنده :محمود دولتآبادی
انتشارات :چشمه
قطع : رقعی
نوع جلد :شومیز
تعداد صفحه :212
موضوع :داستانهای فارسی
قیمت و خرید کتاب سلوک :
خرید کتاب سلوک با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک روزه در فروشگاه اینترنتی بوک دوک انجام میشود.