نیروی پنهان دوستی و رفاقت
مشخصات محصول
- 9786227758245
- -
- بذر خرد
پشت جلد این کتاب آمده است
معرفی کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت
دوستی پدیدهای جهانی است. دوستان ما خانوادهای هستند که خودمان انتخابشان میکنیم. لیدیا دنوورث در کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت که از نگاه سایت آمازون یکی از بهترین آثار غیرداستانی سال 2020 به شمار میرود، به ما میگوید که چرا دوستی فقط رابطهای خوشایند نیست، بلکه پیوندی ضروری است و بر ذهن و بدن ما تأثیر میگذارد.
دربارهی کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت:
رابطهی دوستی قدمتی به طول عمر بشر دارد. کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت (Friendship: The Evolution, Biology, and Extraordinary Power of Life's Fundamental Bond) نقطهی آغاز دوستی را زمانی میداند که جوامع آنقدر رشد کردند و بزرگ شدند که افراد توانستند نیازهای خود را خارج از خانوادهی نزدیک خود تأمین کنند. اما دوستی فقط به انسانها محدود نمیشود؛ پیوند دوستی در برخی جانداران مانند بابونها نیز دیده میشود.
لیدیا دنوورث (Lydia Denworth) در این کتاب در گفتوگو با دانشمندان به این نتیجه میرسد که دوستی در امواج مغز ما، در ژنومهای ما و در سیستم ایمنی و قلبیعروقی ما اثرگذار است. ماجرا به همینجا هم ختم نمیشود: دنوورث نشان میدهد که ارتباط اجتماعی برای سلامتی و طول عمر ما حیاتی است؛ تنهایی میتواند ما را بکُشد.
هدف این کتاب دست یافتن به درکی عمیقتر از این است که چرا دوستی میتواند بر مسیر زندگیمان اثر بگذارد. کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت همزمان هم کتابی علمی است و هم فراخوانی است برای قرار دادن روابط خوب و مثبت در مرکز زندگیمان.
افتخارات کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت:
- ازجمله کتابهای منتخب غیرداستانی زمستان 2020 به انتخاب باشگاه کتابخوانی Next Big Idea
- بهترین کتاب سال 2020 به انتخاب Real Simple
نکوداشتهای کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت:
- دنوورث بر مطالب پیچیدهای که میخواهد بگوید کاملاً مسلط است و توانایی این را دارد که این مطالب را نهتنها قابل فهم بلکه جذاب ارائه کند... او به علم پایبند است، و به این توجه نمیکند که ما نیاز داریم چه بشنویم، بلکه حقیقت را به ما میگویند. پس دوستان به چه کار میآیند؟ (وال استریت ژورنال)
- دسترسپذیر و روشنگر... دنوورث، با برجسته کردن اهمیت ارتباط انسانی، از ما دعوت میکند تا وارد عمل شویم. (واشینگتن پست)
- دنوورث چندین نتیجهگیری قابل توجه میکند... این کتاب مقدمهای مؤثر برای موضوع خود فراهم میکند. (پابلیشرز ویکلی)
کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت برای چه کسانی مناسب است؟
اگر علاقه دارید پیوند دوستی را از دریچهای دیگر و با نگاهی علمی بنگرید، این کتاب تحسینشده را از دست ندهید.
با لیدیا دنوورث بیشتر آشنا شویم:
این نویسندهی آمریکایی بر شیوهی تفکر، یادگیری و ارتباط متمرکز است. لیدیا دنوورث از ویراستاران مجلهی ساینتیفیک امریکن است و برای سایکولوژی تودِی مطلب مینویسد.
دنوورث، که به گفتهی خود تمرکزش را بر «مغز» گذاشته است، تاکنون چندین کتاب منتشر کرده و این نخستین کتاب اوست که به فارسی برگردانده شده است.
در بخشی از کتاب نیروی پنهان دوستی و رفاقت میخوانیم:
در مقایسه با روابطی که در پیوند خونی یا عاطفی ریشه دارد، در طول تاریخ علم همواره توجه کمتری به پیوند دوستی نشان داده است. باستانشناسانی که به مطالعهی نیاکانمان میپردازند بر مطالعهی استخوانها و ابزار بهجامانده از آنها تمرکز کردهاند نه زندگی اجتماعیشان. زیستشناسان نیز به روابط دوستی علاقهی چندانی نشان ندادهاند چون برخلاف روابط عاطفی و جفتیابی، روابط دوستی تأثیری بر موفقیت در تولیدمثل ندارد. معدود روانشناسان و جامعهشناسانی که به موضوع دوستی میپرداختند از لحاظ علمی و حرفهای کاملاً تنها بودند؛ اگرچه امروزه کارهای گذشتهی ایشان آیندهنگرانه و پیشگویانه به نظر میرسد. پدیدهی دوستی بیشازحد گذرا، منعطف و مبهم، و ارزیابی و ارائهی تعریفی از آن دشوارتر از آن بود که بتواند در ردهی موضوعات مورد بررسی در دنیای علم قرار بگیرد. پرداختن به این موضوع معمولاً به عهدهی فلاسفه گذارده میشد؛ اگرچه آنها نیز اغلب ترجیح میدادند وارد این مقوله نشوند. قرنها، دوستی پدیدهای صرفاً فرهنگی و اختراع جوامع بشری بهطور اخص جوامع مدرن در نظر گرفته میشد. تا حدی که سی. اس. لوئیس دراینباره نوشته بود: «دوستی هم مانند هنر و فلسفه امری غیرضروری است... چون نقشی در بقا ندارد؛ برعکس، یکی از آن پدیدههایی است که به بقا ارزش میدهد.»
بیشتر ما در توجه نکردن به پدیدهی دوستی و جدی نگرفتنِ اهمیت آن بهاندازهی دانشمندان و محققان گناهکار هستیم. اگرچه ممکن است در کلام به آن اهمیت بدهیم، همیشه روابط عشقی و خانوادگیمان را بر دوستیهایمان ترجیح دادهایم و بهمحض عاشقشدن، دوستانمان را فراموش میکنیم و اگر سرمان شلوغ باشد، اولین چیزی که از آن صرفنظر میکنیم وقت صرف کردن با دوستانمان است...
همهی ما با مشکل محدودیت زمان روبهرو هستیم؛ اما شاید بد نباشد چگونگی تخصیص زمانی را که در اختیار داریم بازنگری کنیم. در کمال احترام باید بگویم سی. اس. لوئیس در اشتباه بود. حالا دیگر ثابت شده است که دوستی نیز بهمعنای واقعی کلمه در بقا نقش و اهمیت دارد: کسانی که بیشتر از دیگران با جامعه درمیآمیزند، نسبت به کسانی که ارتباطات ضعیفتری دارند بیشتر عمر میکنند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه: علم جدید
فصل یک: روابط تند و آتشین
فصل دو: شکلگیری ذهن اجتماعی
فصل سه: دوستی در جلدتان نفوذ میکند
فصل چهار: دوران راهنمایی و زنگهای ناهار
فصل پنج: آرزوی قلبی برای دوستی
فصل شش: حلقههای دوستی
فصل هفت: دوستیهای دیجیتال
فصل هشت: زادهشده برای دوستیکردن؟
فصل نه: نشسته در اعماق ذهن
فصل ده: زندگی خوب