درآمدی بر تحلیل ساختاری روایت ها و کشتی با فرشته
مشخصات محصول
- 9786220403913
- رولان بارت
- نشر ققنوس
پشت جلد این کتاب آمده است
توضیحات درباره کتاب درآمدی بر تحلیل ساختاری روایت ها و کشتی با فرشته:
رولان بارت فیلسوف، نشانهشناس، منتقد اجتماعی، نظریهپرداز ادبی و یکی از پیشگامان تجزیه و تحلیل سیستمهای نشانهشناسی و مطالعه رسمی نمادها در فرانسه بود.
رولان بارت صدای تئوریک غالب دهه 1970 در سراسر اروپا و آمریکا بود که تأثیر نظریههای او در فرهنگ عامه نیز احساس میشد. رویکرد انتقادی او نسبت به ادبیات، کمک زیادی به توسعه نشانهشناسی، ساختارگرایی و پساساختارگرایی کرد. فلسفه او محدود به این مکاتب فکری نبود. او بر شیوههای مختلف ارتباطی مانند عکاسی، موسیقی و حتی کامپیوتر تاثیر گذاشته است.
رولان بارت یک فلسفه ادبی منحصر به فرد و یک سبک نوشتاری مبهم و عجیب داشت که بهطور گسترده توسط بسیاری از نویسندگان سراسر جهان دنبال شد. فلسفه او پس از دهه 1970، نه تنها در فرانسه، بلکه در آمریکا و اروپا نیز گسترش یافت. آثار او الهامبخش فیلسوفان و متفکران زیادی از جمله مایکل فوکال، ژاک لاکان و ژاک دریدا است.
بارت در مقاله ی مشهور کشتی با فرشته: تحلیل متنی سفر پیدایش(1971) ، با وجود چشماندازهای ساختاری، به سوی تحلیل متنی حرکت میکند و پس از تحلیل پیرفتی، مروری بر تحلیل ساختاری داستان دارد. در مقالۀ نخست واحدهای کارکردی به دو دستۀ کارکردها (کارکردهای اصلی و کنشیارها) و نمایهها تقسیم میشود، اما در دومی که به گزارش کشتی یعقوب در کتاب مقدس میپردازد جیرجیرِ خواناییِ دو زیرپیرفت موضوع اصلی است.
بارت در این مقالات به این موضوع میپردازد که مفهوم شخصیت در بوطیقای ارسطو، فرعی و کاملا تابع مفهوم کنش است: ارسطو میگوید ممکن است حکایتها بدون شخصیتها وجود داشته باشند اما شخصیتها بدون حکایت وجود ندارند. این دیدگاه را نظریهپردازان کلاسیک (ووسیوس) تکرار کردهاند. بعدها شخصیت که تا آن زمان تنها یک نام، عامل کنش بود انسجام روانشناختی به دست آورد و حتی پیش از ایفای نقش و بیآنکه کاری انجام دهد، به یک فرد، شخص و خلاصه وجودی کاملا بنیادی تبدیل شد.
مشخصات کلی کتاب:
نویسنده: رولان بارت
انتشارات: ققنوس
موضوع: شعر و ادبیات
تعداد صفحات: 104
نوع جلد: نرم
قطع: رقعی
خرید کتاب با قیمت مناسب و ارسال رایگان در سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک روزه در فروشگاه اینترنتی بوک دوک انجام میشود.