مشخصات محصول
- 9786001216473
- فرانسیس اسکات فیتزجرالد
- نشر علمی و فرهنگی
پشت جلد این کتاب آمده است
معرفی کتاب گتسبی بزرگ:
رمان گتسبی بزرگ نوشته فرانسیس اسکات فیتز جرالد در سال ۱۹۲۵ برای اولین بار در آمریکا منتشر شد و خیلی زود تبدیل به یکی از موفق ترین رمانهای آمریکایی شد. در اکثر فهرست های معرفی شده برای مطالعه، «گتسبی بزرگ» جایگاه ویژه ای دارد. در فهرست یکصد رمان برجسته جهان که توسط «مدرن لایبرری» تهیه شده (مختص کتبی که به زبان انگلیسی نگاشته شدند)، گتسبی بزرگ جایگاه دوم را دارد.
درباره کتاب گتسبی بزرگ:
عنوان کتاب از نام شخصیت اصلی برگرفته شده است. فردی سیوچند ساله که وقتی جوانتر بود آتش عشق دختری به نام دیزی را در دل داشت اما جنگ و بی پولی مانع رسیدن او به این دختر میشود . گتسبی پس از جنگ تمام تلاش خود را نموده و به صورت نامشروع به ثروتی هنگفت دست پیدا میکند. او در خانهاش در لانگ آیلند به منظور جلب توجه دیزی که حالا ازدواج کرده٬ ضیافتهای باشکوهی ترتیب میدهد. اما همیشه حتی میان مردم بیشماری که در ضیافتهایش شرکت میکنند، احساس تنهایی میکند. این مرد در پایان داستان در پی رخداد حوادثی ، بیهوده به قتل میرسد.
این رمان سمبولیک به خوبی « رویای آمریکایی » را نشان میدهد . رویایی که در آن افراد سودای زندگی مرفه را در سر داشتند، خوش میگذراندند و نهایت هدفشان عیشونوش بود. قرار بود آمریکا، مدینه فاضلهای باشد که در آن آرمانها تحقق مییابد؛ ولی در پایان داستان٬ راوی به پوچی این سبک زندگی و اینکه رویای آمریکایی سرابی بیش نیست پی برده و به شهر خود باز میگردد. جایی که هنوز ارزشهای انسانی پایدار است.
حوادث کتاب در دهه ۱۹۲۰ اتفاق میافتد و به زیبایی این برهه از تاریخ آمریکا را که به دوره جاز معروف است به تصویر میکشد. دورانی که در آن شاهد تغییرات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هستیم. در این دوره رقص و موسیقی جاز بسیار محبوب بوده است. موسیقی جاز نماد فردگرایی است که هویت جامعه آمریکایی را در ذهن متبلور میکند.
متنی از کتاب گتسبی بزرگ:
چنگ زده بود به چیزی که آخرین امیدش بود و من دلم نمیآمد رشته امیدش را ببرم.
از این موضوع هم به هیجان میافتاد که مردان بسیاری عاشق دیزی شده بودند. همین خودش قدر و منزلتش را در نظر او بیشتر میکرد.
دید طوری گلویش گیر کرده که چارهای ندارد جز دنبال کردن آرزو. میدانست که دیزی فوقالعاده است اما نمیدانست که دختر «برازنده» چقدر فوقالعاده است. دیزی غیب شده و رفت توی خانه گرانقیمتش، توی زندگی گرانقیمت و سرشارش و گتسبی را گذاشت با هیچ.
گتسبی با تمام وجود دریافت جوانی و رمز و رازی را که ثروت حبس و حفظش میکرد، تر و تازگی لباسهای متعدد را و خود دیزی را که مانند نقره برق میزد و مغرور بود و امن و امان بر فراز تقلاهای حاد تهیدستان.
تمام مدت چیزی در درونش جار میزد که تصمیم بگیرد و تصمیمش را میبایست با نیرویی بگیرد که دم دستش بود؛ نیروی عشق، نیروی پول، نیروی واقعیتهای بی چون و چرا.
انگار دعاگویان مسح میکرد شهر محوشوندهای را که دیزی در آن نفس کشیده بود. گتسبی نومیدانه دستش را دراز کرده بود، گویی برای قاپیدن لمحهای هوا، نگه داشتن تکهای از جایی که دیزی برای او عزیزش کرده بود. اما همه چیز داشت با چنان سرعتی دور میشد که چشمهای اشکآلودش دیگر نمیدیدند و او میدانست که برای همیشه چیزی را از دست داده که شادابترین و بهترین بوده.
او روی همان پلهها ایستاده بود و رویای فسادناپذیرش را در دل داشت و دست خداحافظی تکان میداد.
لابد احساس میکرد که دنیای گرم گذشته را از دست داده و برای دیرزیستن با رویایی یگانه بهای گزافی پرداخته است. لابد از میان برگهای ترسناک به آسمانی ناآشنا نگاه میکرد و به خود میلرزید از این که میدید چه چیز بدقوارهای است گل سرخ و چه سرد است آفتاب بر چمن نورسته. دنیایی نو، دنیایی مادی بی آنکه واقعی باشد، دنیایی که در آن ارواح بینوا رویاها را مانند هوا درمیکشیدند و کاملا تصادفی به این سو و آن سو شناور میشدند..
باید یاد بگیریم دوستیمونو با آدمها تا موقعی که زندهن نشون بدیم نه بعد از مردنشون. بعد از مردنشون روال من اینه که بذارمشون به حال خودشون.
مشخصات کتاب گتسبی بزرگ:
نویسنده:فرانسیس اسکات فیتز چرالد
انتشارات:علمی و فرهنگی
موضوع: داستانهای آمریکایی
قطع:جیبی
نوع جلد:شومیز
تعداد صفحه:350
قیمت و خرید کتاب گتسبی بزرگ با قیمت مناسسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک روزه در فروشگاه بوک دوک انجام می شود.