انسان در جست و جوی معنا
مشخصات محصول
- 9786003400948
- ویکتور فرانکل
- نشر لیوسا
پشت جلد این کتاب آمده است
درباره کتاب انسان در جست و جوی معنا:
دکتر فرانکل، کتاب روان درمانی انسان در جستوجوی معنا را در دو بخش نوشته است، بخش اول شامل خاطرات او از زمان حضورش در اردوگاه کار اجباری آشویتس است و بخش دوم آن مربوط به لوگوتراپی یا معنادرمانی که مکتب تخصصی دکتر فرانکل است را برای ما توضیح میدهد. کتاب انسان در جستجوی معنا، تنها دارای یک هدف و تفکر است که این موضوع باعث شده این کتاب به یکی از مهمترین آثار عصر ما تبدیل شود. معمولاً اگر کتابی چنان قدرتی دارد که بتواند زندگی کسی را تغییر دهد، همین کافی است و باید آن را خواند.
دکتر ویکتور فرانکل باور دارد چیزی که موجب ناامیدی و یاس در انسان میشود، در واقع نتیجه شکست انسان برای یافتن معنا و هدفی برای زندگی و گاهی أوقات نداشتن احساس مسئولیت در زندگی است. او در اردوگاههای کار اجباری در میان تمام رنجهایی که به همراه دیگران کشیده است، برای خود معنایی برای زندگی پیدا کرد و این شروع کشف دانش معنادرمانی بود؛ او با وجود تمام تحقیرها، توانست ارزشهای انسانی خود را حفظ کند و موجودیت خود را به عنوان یک انسان، با ارزشتر از آن بیابد که اجازه دهد به شکلی بیهوده در اردوگاه از دست دهد. لوگوتراپی یا معنا درمانی را دکتر وکتور فرانکل ابداع کرده است. او تابحال بیش از سی کتاب نوشته است. از میان همهی این سی کتاب تنها حدود هشت تا از آنها به انگلیسی و فقط سه عنوان از این هشت کتاب به فارسی ترجمه شدهاند؛ «انسان در جستو جوی معنای غایی»، «معنا درمانی» و انسان در جستوجوی معنی؛ آثار ویکتور فرانکل هستند که به فارسی ترجمه شدهاند.
دکتر فرانکل بعد از آنکه هر روز شاهد مرگ زندانیان زیادی بود، به همراه برخی از دوستانش مسئله را بررسی کردند و متوجه شدند، چیزی که بهمرور زمان، زندانیان را از پا در میآورد، بیماری و کمبود غذا نیست، بلکه ناامیدی شدن آنها از زندگی بود. به همین دلیل، تصمیم گرفت تا با سخنان الهامبخش زندانیان را از شر ناامیدی رها کنند. کتاب انسان در جستوجوی معنی که مشهورترین کتاب فرانکل در ایران است تاکنون چندین بار توسط مترجمهای زیادی به فارسی برگردانده شده است. «امیر لاهوتی»،«اکبر معارفی»،«زهرا زاهدی»،«حسینعلی میرشاهی» و «نهضت صالحیان» و «مهین میلانی» تعدادی از این مترجمان هستند.
درباره دکتر ویکتور فرانکل
ویکتور فرانکل روانپزشک، نویسنده و عصب شناس مشهوری است که در 26 مارس 1905 در وین اتریش بهدنیا آمده است و روش درمانی لوگوتراپی یا معنادرمانی را ابداع کرده. او خانوادهای یهودی داشت که این دلیلی کافی برای زندانی شدن در اردوگاه کار اجباری آشویتس بود. او بعد از تمام کردن تحصیلاتش در دبیرستان، به دانشگاه علوم پزشکی وین رفت و به مطالعهی پزشکی مشغول شد و مدرکش را در رشتهی روانپزشکی و عصب شناسی گرفت. او در آن زمان بیشتر تمرکز خود را روی موضوعاتی مانند افسردگی و خودکشی گذاشته بود. ویکتور فرانکل از دوران دبیرستانش شروع به نوشتن مقالاتی دربارهی روانشناسی و روانپزشکی کرد، و به این کار خود تا زمان دانشجویی ادامه داد.
فرانکل در طول عمرش کتابهای مهمی نوشته است اما در ایران بیشتر برای دو کتاب انسان در جست و جوی معنا و انسان در جست و جوی معنای غایی مشهور شده است. این عصبشناس مدتی را در اردوگاه و زندان آشویتس گذرانده است و به همین دلیل آثار او تا اینحد مورد توجه خوانندگان قرار گرفته است.
ویکتور فرانکل بین سالهای 1930 و 1938 در بیمارستان روانی وین، رئیس بخش خودکشی زنان بود و بعد از حملهی آلمان به اتریش، فرانکل تصمیم گرفت کار خود را به عنوان عصبشناس و روانپزشک خصوصی آغاز کند. ویکتور فرانکل بین سالهای 1942 تا 1945، یعنی پایان جنگ جهانی دوم در اردوگاه کار اجباری زندانی بود. او پس از پایان جنگ جهانی دوم به مقام استادی دانشگاه در رشتهی عصبشناسی و روانپزشکی نایل آمد. در سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۳ استاد دانشگاه بیناللملی سن دیگو بود و نظریه معنا درمانیاش در میان روانشناسان و روانپزشکان پیروان زیادی دارد. ویکتور فرانکل موفق به دریافت مدرک دکتری افتخاری از 120 دانشگاه جهان شده است. ویکتور فرانکل سرانجام در سن 92 سالگی در دوم سپتامبر 1997 در شهر وین اتریش درگذشت.
بخشهایی از کتاب انسان در جست و جوی معنا:
با وجود اینکه ما در اردوگاه کار اجباری محکوم به یک زندگی ذهنی و جسمی بدوی بودیم، امکان این بود که در ژرفای زندگی معنوی نیز غوطهور شویم. شاید افراد حساسی که اغلب، ساختمان بدنی ظریفی داشتند و به زندگی روشنفکرانه پرباری عادت کرده بودند، بیشتر از دیگران رنج میبردند؛ اما کمتر از دیگران به زندگی باطنی آنها آسیب میرسید. آنها میتوانستند از محیط وحشتناک به زندگی باطنی پربار خود و به آزادی معنوی بازگردند. تنها به همین دلیل است که میتوان پی به این راز آشکار برد که اغلب دیده میشد عدهای از زندانیان ضعیف و ناتوان بهتر از کسانی که نیرومند بودند، در برابر زندگی اردوگاهی دوام میآوردند.
فهرست کتاب انسان در جست و جوی معنا:
پیشگفتار 1: مارتین گیلبرت پیشگفتار 2: گوردون و. آلپورت پیشگفتار مؤلف: برای نسخهی 1992 گاهشمار بخش اول: تجربههایی در یک اردوگاه کار اجباری بخش دوم: لوگوتراپی بهصورت خلاصه ضمیمهی 1984: شرحی بر یک خوشبینی تراژیک سخن آخر: نوشتهی ویلیام جِی. وینزلِید گزیدهای از نامهها و سخنرانیها نامهها سخنرانیها دربارهی نویسنده
قیمت و خرید کتاب انسان در جست و جوی معنا:
خرید کتاب انسان در جست و جوی معنا با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک روزه در فروشگاه بوک دوک انجام میشود.