خانه / انواع کتاب / کتاب عمومی / کتاب تاریخ و سیاست / شهریار(آگاه)

شهریار(آگاه)



قیمت: ۱۹۵,۰۰۰ تومان


مشخصات محصول

  • 9789644162909
  • نیکولو ماکیاولی
  • نشر آگه

پشت جلد این کتاب آمده است

معرفی کتاب شهریار:

کتاب شهریار یکی از جنجالی‌ترین کتبِ تاریخ است. کتابی که مؤلف‌اش را سال‌ها در میانِ مردمان، و همچنین برخی اندیشمندان، منفور ساخت. شهریار، نامِ کتابی از نیکولو ماکیاولی، نویسنده و مردِ سیاسیِ دورانِ رنسانس است. کتاب شهریار ماکیاولی کتابی ست که عده‌ای آن را راهنمایی از برایِ دغل‌بازی و تبهکاری در عرصه‌یِ سیاست، عده‌ای آن را اثری شگرف در فلسفه‌یِ سیاسی، و عده‌یِ قلیلی دیگر آن را کتابی برایِ آزادی‌خواهان می‌دانستند و می‌دانند.

درباره کتاب شهریار:

شهریار با عنوان اصلی The Prince به عنوان مرجع اصلی ماکیاولیسم شناخته می‌شود. کتابی که در سال هزارو پانصد وسیزده میلادی نوشته شد ولی به مدت نوزده سال از انتشار آن جلوگیری شد تا بالاخره در سال هزارو پانصد و سی و دو به چاپ رسید.

ماکیاولی زمانی‌که نوشتن کتاب را به پایان رساند آن را به لورنزو مدیچی حاکم فلورانس به امید بازگشت به قدرت و دست یافتن به سِمَتی در حکومت تقدیم کرد.

ماکیاولیسم، مجموعه دستورالعمل‌هایی است که ماکیاولی درباره شیوه‌ی حکومت‌داری بر مردم تنظیم کرده است. در این نگرش هدف، رسیدن به قدرت است و در این راه هیچ‌گونه حد و مرز اخلاقی وجود ندارد.  مکتب ماکیاولیسم به مرور وارد دیگر حوزه‌ها نیز شد.

«ماکیاولیسم مذهبی» استفاده از دین به عنوان ابزاری برای حکومت و قدرت طلبی تعریف می‌شود. ماکیاولی معتقد بود که دین و زبان ابزارهای بسیار قدرتمندی هستند تا مردم را متحد کنند پس بهتر است که حاکم خود را دینی جلوه دهد اما نباید دین به طور جداگانه عمل کند و باید بخشی از حکومت و در خدمت قدرت باشد. در روان‌شناسی نیز ماکیاولیسم درباره کسانی به کار می‌رود که برای رسیدن به اهداف خود حاضر هستند دست به هرکاری بزنند و معادل لغت خودخواه به‌کار می‌رود.

کتاب شهریار در 26 فصل تنظیم شده است. دو فصل اول کتاب درباره‌ی «پادشاهی‌های جدید» است. فصل‌های سوم تا پنجم به «شهریاری‌های پیوندی» می‌پردازد. منظور از شهریار پیوندی این است که مردم سرزمینی به امید زندگی بهتر، به کمک حاکم کشور دیگری فرمانروای خود را سرنگون کنند.

«حکومت‌های کاملا نوبنیاد» موضوع فصل‌های شش تا نُه کتاب است. فصل‌های دهم و یازدهم به ترتیب درباره‌ی «ارزیابی قدرت شهریاری‌ها» و «شهریاری دینی» نوشته شده‌اند. ماکیاولی نظرات خود درباره «دفاع و ارتش» را در فصل‌های دوازدهم و سیزدهم آورده است.

«کیفیت‌های یک شهریار» عنوان فصل‌های چهاردهم تا نوزدهم کتاب است و در اصل ماکیاولی ملزومات حکومت‌داری را به سیاست‌مداران آموزش می‌دهد. پنج فصل بعدی کتاب نیز درباره «ملاحظه‌گرا بودن شهریار» نوشته شده است و راه و رسم برخورد فرمانروایان با مردم و نزدیکان خود را شرح می‌دهد، در قسمتی علت سقوط پادشاهان را شرح می‌دهد و در انتها نیز درباره تاثیر بخت و شانس در حکومت‌داری صحبت می‌کند.

در فصل پایانی کتاب هم ماکیاولی به دنبال ناجی برای کشورش می‌گردد و آن ناجی را «لورنزو مدیچی» می‌داند: «بوی گند این سروری بربران ما همه را می‌آزارد. پس بادا که خاندان ارجمند شما با آن دلبری و امیدهایی که از آرمان‌های بر حق می‌آید این کار را بر گردن گیرد، تا که زیر پرچم شما، میهن‌مان سرافراز شود.»

برشی از کتاب شهریار:

در میان افرادی که به یاری توانایی‌های خود نه با تکیه بر بخت و اقبال به قدرت رسیده‌اند می‌توان از موسی، کوروش، رامولوس، تسئوس و افرادی مانند ایشان یاد کرد. شاید موسی را نتوان از این گروه به شمار آورد چون او به فرمان خدا عمل می‌کرد، با این وجود او نیز قابل ستایش است، چون صفات نیک وی او را شایسته گفتگو با خدا کرده بود. اما در مورد کوروش و کسانی‌که پادشاهی‌ها را  برپا کردند و رفتار و کردارشان قابل ستایش است بحث می‌کنیم و در می‌یابیم که چندان تفاوتی با موسی آن معلم بزرگوار از جانب خداوند نداشته‌اند.

وقتی در مورد اعمال و زندگی آنان تحقیق می‌کنیم می‌بینیم که از بخت نصیبی جز فرصتی مناسب نداشته‌اند. بخت این افراد ماده اصلی را به آنان بخشید و آنان به آن شکل دادند، بدون فرصت مناسب توانایی‌هایشان هدر می‌رفت و بدون توانایی فرصت را از دست می‌دادند. بنابراین می‌توان گفت برای اینکه اسرائیلی‌ها از موسی پیروی کنند باید در مصر بندگی می‌کردند و مورد ظلم و ستم واقع می‌شدند و موسی آنان را می‌دید که در جستجوی راه گریزی از ظلم و ستم مصریان می‌باشند. برای اینکه رومولوس پادشاه روم شود و حکومتی تازه بنا کند باید سرزمین آلبا را ترک می‌کرد و در کودکی و بدو تولد به دست مرگ سپرده می‌شد. لازم بود تا کوروش ایرانیان را مخالف حکومت ماد‌ها ببیند، مادها نیز در طول سال‌های طولانی صلح و آرامش، ملایم و جبون شده بودند و همین دلیلی بر پیروزی کوروش بود. تسئوس اگر آتنی‌ها را پریشان نیافته بود نمی‌توانست توانایی‌هایشان را بروز دهد. چنین فرصت‌هایی لازم بود تا این بزرگان پیروز شوند و توانایی ویژه آنان بود که توانستند از چنین فرصت‌هایی بهره گیرند و کشور خویش را پیروز گردانند. چنین مردانی که با دشواری به حکومت و پادشاهی دست می‌یابند و می‌توانند آن را به آسانی حفظ کنند. بخشی از دشواری‌هایی که در کشورهای تازه تاسیس وجود دارد ایجاد قوانین جدیدی است که بتواند امنیت آنان و مملکت را تضمین کند. باید به خاطر داشته باشیم که کاری دشوارتر، خطرناک‌تر و تردیدآمیزتر از تغییر و تعیین بنیاد و قوانین در کشور تازه تاسیس نمی‌باشد. چرا که تمام کسانی که با قوانین پیشین آشنا می‌باشند با آن به دشمنی بر می‌خیزند ....

مشخصات کتاب شهریار:

نویسنده:نیکولو ماکیاولی

انتشارات:آگه

موضوع:علوم سیاسی

قطع:رقعی

نوع جلد:شومیز

تعداد صفحه:216

قیمت و خرید کتاب شهریار:

خرید آنلاین کتاب شهریار با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک روزه در فروشگاه بوک دوک انجام می شود.