تاریخ فلسفه راتلج جلد هفتم
مشخصات محصول
- 9786002299376
- راتلج
- نشر چشمه
پشت جلد این کتاب آمده است
معرفی کتاب تاریخ فلسفه راتلج جلد 7:
«تاریخ فلسفهی راتلج» مجموعهای است که در آن به تاریخ تحولات فلسفی غرب از آغاز، یعنی دورة پیش از میلاد، تا روزگار معاصر پرداخته شده است. در این مجموعه هم از جریانهای فلسفی مهم و تأثیرگذار و فلاسفه بزرگ سخن رفته و هم از جریانها و فلاسفه حاشیهایتر. چگونگی شکلگیری و افول یک جریان فلسفی و نیز نحوة پدید آمدن تفکرات و استدالالات فلسفی در طول تاریخ و بررسی نسبت فلسفه هر دوره با علم و فرهنگ همان دوره از موضوعاتی است که در این مجموعه به آن پرداخته شده است.
جلد هفتم این مجموعه، با عنوان «سدهی نوزدهم» و به ویراستاری سی. ال. تن، به دورهای اختصاص دارد که روش علمی مبتنی بر مشاهده و آزمایش وارد مباحث فلسفی میشود.
مقالاتی که در این مجلد میخوانید عبارتند از: «فایدهباورهای آغازین» نوشته جی. ال. ویلیامز، «فلسفهی علم و علم اخلاق هیول» نوشته استراون جیکوبز، «جی. اس. میل: اخلاق و سیاست» نوشته آر. اف. خان، «جی. اس. میل: منطق و متافیزیک» نوشته جان اسکُروپسکی، «سیجویک» نوشته اس. ای. جی. کوادی، «کنت و پوزیتیویسم» نوشته رابرت براون، «نیچه» نوشته رابین اسمال، «دیلتای» نوشته مایکل لسناف، «منطق و فلسفهی ریاضیات در سدهی نوزدهم» نوشته جان استیلول، «فلسفهی زیستشناسی در سدهی نوزدهم» نوشته جادیش هاتیانگادی، «جدایی روانشناسی از فلسفه: مطالعاتی در علم ذهن از 1879 – 1815» نوشته ادوارد. اس. رید، «پراگماتیسم امریکایی» نوشته پیرس چریل میساک، «پراگماتیسم امریکایی» نوشته جیمز جی. ای. تیلز، «گرین، بوزانکت و فلسفهی انسجام» نوشته جرالد اف. گاوس و «برادلی» نوشته تی. ال. اس. اسپریگ.
بخشی از متن کتاب تاریخ فلسفه جلد 7:
گر به گستردهترین چارچوب قانون مرتبط با هدف فایدهباوری برای اصلاحات روی آوریم، متوجه خواهیم شد که اثر عمدهٔ بنتام قانون اساسی هنگامی منتشر شد که بنتام بیش از هفتاد سال داشت و کاملترین شرح نظرات بالیدهٔ او شمرده میشود. بنتام در روزگار جوانی این دیدگاه نسبتاً سادهاندیشانه را داشت که روشنگری ــ یعنی شفافیت و عقل ــ حاکمان را به ضرورت اصلاحات قضایی قانع خواهد ساخت، اما پس از پذیرش ضرورت بازبینی ریشهای نظام حکومتی، نظام مفصل خود را دربارهٔ حکومت نمایندگی بسط و تکامل داد. قانون اساسی در حکم نخستین مرحله از سه قانون دیگر ــ آیین دادرسی مدنی، قانون جزایی و قانون مدنی ــ به تصویر کشیده میشد که با یکدیگر پانومیون، یعنی مجموعهای کامل از قانون، را میسازند. قصد این بود که اثری سهجلدی منتشر شود، اما در زمان حیات بنتام فقط یک جلد انتشار یافت، مجلدی که شامل فصلهایی دربارهٔ انتخابکنندگان، قانونگذار، نخستوزیر و حکومت بود ــ چارچوبی کامل که اصل دموکراتیک درون آن عمل کند و قوانین بنابه اصل فایدهمندی وضع شوند و نه در پی برآوردن منافع شریرانهٔ حاکمان در قدرت. تا زمانی که نظموترتیب قانونی درست نباشد، قوانین و سیاستهای حاصل به همین سان
ناقص خواهند بود. این نظموترتیبها باید متکی بر اصل فایدهمندی باشد و نه براساس پندار بیفایدهای مانند قرارداد اولیه یا قرارداد اجتماعی: نکتهای که وی در همان ابتدا در سال ۱۷۷۶ در قطعاتی دربارهٔ حکومت مطرح کرده بود. با اینهمه، اکنون این نکته در ارتباط با سوءظنش به منافع شریرانه مطرح میشد، و در این کتاب فرضش بر این بود که چارچوب باید دموکراتیک باشد و از گرایش حاکمان در قدرت به حکومت کردن بنابه منافعشان نیز جلوگیری کند. منافع همانطور که باید با طبیعت بشری به طور کلی مطابق باشند، باید مطابق با وظیفه هم باشند و این مسئله هم در نظموترتیبات قانون اساسی و هم در سپهرهای قوانین مدنی و جزایی مهم است. امکان وجود منافعی مجزا بین حاکمان و حکومتشوندگان، اقلیت و اکثریت، صرفاً با گشایش دموکراسی نمایندگی ناپدید نخواهد شد، بلکه نیاز به تدابیر حمایتی همهجانبهای برای جلوگیری از این امر وجود دارد. در موضوع پاسخگو کردن پیوستهٔ حاکمان، بنتام در بالاترین سطح بداعت و ریزبینی نظریاش قرار دارد.
مشخصات کتاب تاریخ فلسفه راتلج جلد 7:
نشر چشمه
نویسنده:سی ل تن
مترجم:حسن مرتضوی
قطع رقعی
جلد گالینگور
672 صفحه
همراه گرامی شما میتوانید برای مشاهده ی کتاب هایی با مضمون کتاب فلسفه و عرفان بر روی لینک آبی رنگ کلیلک کنید.
فروشگاه اینترنتی بوک دوک دارای کتابهایی با موضوعات مختلف است که شما میتوانید برای خرید کتاب آنلاین به راحتی محصول مورد نظر خود را در سایت بوک دوک ثبت کنید و درب منزل تحویل بگیرید.
خرید کتاب تاریخ فلسفه راتلج جلد 7:
خرید کتاب عمومی از جمله کتاب تاریخ فلسفه راتلج جلد 7 با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک الی سه روزه در فروشگاه بوک دوک انجام میشود.