خانه / انواع کتاب / کتاب عمومی / کتاب فلسفه و عرفان / توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی

توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی


کد محصول: ۱۴۹۶۹۰

قیمت: ۱۵۰,۰۰۰ تومان


مشخصات محصول

  • 9786004971188
  • -
  • دنیای اقتصاد

پشت جلد این کتاب آمده است

معرفی کتاب توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی:

استفان جی. فین، نویسنده‌ی کتاب توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی، در اثر خود به بررسی آراء و نظریه‌های این فیلسوف مشهور بریتانیایی می‌پردازد و رویکردهای نظری و فلسفی او درباره‌ی علم سیاست را نقد می‌کند. این اثر فلسفی، تناقض‌های قابل‌طرح در اندیشه‌ی توماس هابز و همچنین دلالت‌های توصیف ماتریالیستی و مکانیکی او درباره‌ی پدیده‌های انتزاعی را توضیح می‌دهد و مفهوم تأثیر سیاسی و چگونگی به‌کارگیری آن در پژوهش‌های این فیلسوف را تحلیل می‌کند.

توماس هابز را به‌عنوان نظریه‌پرداز علم جدید سیاست در پنج سده‌ی اخیر می‌شناسند. این فیلسوف بزرگ بریتانیایی، که پایه‌گذار نظریه‌ی استدلال و عقلانیت در فلسفه‌ی سیاسی بود، الزام و امکان استدلال عقلانی در تفکر سیاسی را معرفی کرد و هرگونه برهان درباره‌ی علم سیاست را که به مبنایی خارج از عقلانیت ارجاع می‌داد، مردود شمرد. تفسیرکننده‌های اندیشه‌ی او معتقدند که گرایش نظریِ فلسفه‌ی سیاسی توماس هابز به علم فلسفه و سویه‌ی عملی آن به سیاست برمی‌گردد.

یکی از این افراد، استفان جی. فین (Stephen J. Finn) است که در کتاب توماس ‬هابز ‬و‬ سیاست‬ فلسفه‬ طبیعی (Thomas Hobbes and the Politics of Natural Philosophy)، به نقد و بررسی دغدغه‌های عملی این فیلسوف در امور سیاسی و گرایش‌های نظری او در فلسفه‌ی طبیعی می‌پردازد. نویسنده در این کتاب، با بیان اینکه فلسفه‌ی طبیعی توماس هابز و علاقه‌ی او به هندسه، نقشی بسیار تأثیرگذار در شکل‌گیری و تکامل ایده‌های سیاسی‌اش داشته، تلاش می‌کند که مسیرِ سنتی این اثرگذاری را با مشخص‌کردن مسیرهایی که در آن‌ها ایده‌های سیاسی توماس هابز بر فلسفه‌ی طبیعی او مؤثر بوده، تغییر دهد. به همین منظور، نویسنده ابتدا پیشینه‌ی علمی توماس هابز را براساس چهار حوزه از پژوهش‌های علمی این فیلسوف مورد بررسی قرار می‌دهد و اول‌ از همه، درباره‌ی دو رویکرد تفسیری بحث می‌کند که در یکی، او به‌عنوان فیلسوفی نظری و در دیگری در نقش یک مدافع سیاسی شناخته می‌شود.

استفان جی. فین سپس به بررسی تلاش‌های علمی در حل مسئله‌ی یکپارچگی و ارتباط شاخه‌های مختلف فلسفه‌ی توماس هابز با یکدیگر می‌پردازد و دست‌آخر، مفهوم تأثیر سیاسی و چگونگی به‌کارگیری آن در پژوهش‌های این فیلسوف بریتانیایی را توضیح می‌دهد. به باور او، هرچند هابز به‌روشنی در فلسفه‌ی سیاسی‌اش، راه‌حل علمی برای آشوب‌های زمان خود ارائه می‌دهد، اما این راه‌حل‌ها تنها برای برطرف‌کردن مسائل و مشکلات انگلستان قرن هفدهم نبودند و بحث‌های فلسفی او از زمان ارائه، در جایگاهی بالاتر از موقعیت تاریخی قرار گرفته‌اند.

استفان جی. فین معتقد است بر اساس رویکرد سیاسی، توماس هابز ابتدا به‌عنوان یک مدافع و طرف‌دار سیاسی تفسیر و سپس یک اندیشمند فلسفه‌ی انتزاعی معرفی می‌شود. رویکرد فلسفی، او را ابتدا به‌عنوان فیلسوفی که اولین و مهم‌ترین دغدغه‌هایش، پرسش‌های نظری و سپس مفهوم‌های عملی و کاربردی است، تفسیر می‌کند. از سوی دیگر، رهیافت سیاسی، او را به‌عنوان یک اندیشمند نظری و انتزاعی می‌داند. در این کتاب، نویسنده از هر دو رویکرد فلسفی و سیاسی بهره برده و از این طریق، به نظر می‌رسد تناقض‌هایی در فلسفه‌ی طبیعی توماس هابز مشاهده می‌کند. برای انجام این کار نیز متن‌های این فیلسوف را بدون توجه به داده‌ها یا پیش‌زمینه‌های تاریخی، مطالعه و بررسی کرده و درستیِ رویکرد غیرتاریخی را در ارزیابی ساختار درونی فلسفه‌ی او تأیید می‌کند.

به باور استفان جی. فین، توماس هابز فلسفه را به سه دسته‌ی طبیعی، اخلاقی و مدنی تقسیم کرده و در رساله‌ی «شهروند» نیز هدف خود را در ارائه‌ی فلسفه به صورت سه مرحله‌ی طبیعی، انسانی و مدنی نشان می‌دهد. او معتقد است این مشکل دسته‌بندی فلسفه‌ی اخلاقی این اندیشمند در ارتباط با فلسفه‌ی طبیعی و مدنی، نشانه‌ای از وجود مشکلی بزرگ‌تر در ارتباط با همه‌ی بخش‌های فلسفه‌ی او با یکدیگر است. نویسنده سپس با بیان اینکه در فلسفه‌ی توماس هابز، نتیجه‌های فلسفه‌ی سیاسی از درون فلسفه‌ی طبیعی و به‌خاطر اصول طبیعت انسانی ایجاد می‌شوند، به تأثیر ایده‌های سیاسی این اندیشمند بر فلسفه‌ی طبیعی او می‌پردازد.

او معتقد است این مسئله از تنشی که میان هدف سیاسی و علمی توماس هابز وجود دارد، پرده برمی‌دارد و موجب بروز تناقض‌های آشکار در فلسفه‌ی طبیعی‌اش می‌شود. استفان جی. فین سپس با نشان‌دادن الگویی از این تنش‌ها و تناقض‌ها، تلاش می‌کند تا از موضوع تأثیر سیاسی حمایت کند. نویسنده در ادامه‌ی کتاب توماس ‬هابز ‬و‬ سیاست‬ فلسفه‬ طبیعی، به توضیح تفسیر سنتی تأثیر می‌پردازد؛ چراکه به باور او، کشف هندسه و علاقه‌ی این فیلسوف به فلسفه‌ی طبیعی، نقشی مهم در شکل‌گیری فلسفه‌ی سیاسی‌اش ایفا می‌کند. این بخش با نگاهی کلی به عناصر اصلی فلسفه‌ی این اندیشمند انگلیسی شروع می‌شود و با شرحی از تأثیر فلسفه‌ی طبیعی بر سیاسی ادامه می‌یابد. فصل سوم کتاب، شامل معرفی برنامه‌ی سیاسی توماس هابز و دربردارنده‌ی بحث‌هایی درباره‌ی بستر زمانی، سیاسی و تاریخی این فیلسوف است.

نویسنده در فصل چهارم به بحث درباره‌ی روش‌های فلسفه‌ی سیاسی این نظریه‌پرداز می‌پردازد و نشان می‌دهد که توصیف ماتریالیستی (مادی‌گرایانه) و مکانیکی این فیلسوف درباره‌ی پدیده‌های ذهنی دارای مفهوم‌ها و دلالت‌های مهم سیاسی است. استفان جی. فین در فصل پنجم، دیدگاه توماس هابز درباره‌ی حقیقت را ارائه می‌کند و بعضی تناقض‌های آن را نشان می‌دهد. او در فصل‌های ششم و هفتم نیز از دیدگاه این فیلسوف بریتانیایی درباره‌ی نام‌گرایی و خرد دفاع می‌کند، چراکه معتقد است تناقض‌ها در فلسفه‌ی طبیعی توماس هابز، به دلیل دغدغه‌های سیاسی اوست.

کتاب توماس ‬هابز ‬و‬ سیاست‬ فلسفه‬ طبیعی، نوشته‌ی استفان جی. فین، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین آثار در شرح و نقد دیدگاه‌ها و نظریه‌های این فیلسوف انگلیسی شهرت دارد و در ایران نیز با ترجمه‌ی زهرا تدین از سوی انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شده است.

 

مشخصات کتاب توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی:

قطع:پالتویی

جلد شومیز

نشر دنیای اقتصاد

نویسنده:استفان جی فین

مترجم:زهرا تدین

همراه گرامی شما میتوانید برای مشاهده ی کتاب هایی با مضمون کتاب فلسفه و عرفان بر روی لینک آبی رنگ کلیلک کنید.

فروشگاه اینترنتی بوک دوک دارای کتابهایی با موضوعات مختلف است که شما میتوانید برای خرید کتاب با ارسال رایگان به راحتی محصول مورد نظر خود را در سایت بوک دوک ثبت کنید و درب منزل تحویل بگیرید.

خرید کتاب توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی:

خرید کتاب عمومی از جمله کتاب توماس هابز و سیاست فلسفه طبیعی با قیمت مناسب و ارسال رایگان به سراسر کشور در کمترین زمان و ارسال یک الی سه روزه در فروشگاه بوک دوک انجام میشود.