
درآمدی بر هانا آرنت فیلسوف آزادی
مشخصات محصول
- 9786227620153
- آنته ووینکل
- نشر پیله
پشت جلد این کتاب آمده است
توضیحات
کتاب درآمدی بر هانا آرنت فیلسوف آزادی: اثر آنته ووینکل است با ترجمه ی امین الدین ابطحی و چاپ انتشارات پیله.
هانا آرنت، یکی از برجسته ترین چهره های اندیشه سیاسی در قرن بیستم به شمار می رود و به عنوان یک نظریه پرداز سیاسی و روزنامه نگار شهرت دارد. اندیشه های او از تاثیرات شگرف جهانی برخوردار است. کتاب پیش رو به بررسی اندیشه ها، نظرات و دیدگاه های او می پردازد و خط فکری او را دنبال می کند. بیشتر تمرکز هانا آرنت بر روی آزادی و آزادی خواهی بود و تمام تلاش خود را برای دستیابی به آن انجام می داد؛ این اثر به این موضوع پرداخته است. بخش پایانی کتاب به گاه شمار زندگی هانا آرنت اختصاص دارد.
گزیده ای از کتاب
هانا آرنت در اولین بخش از «عناصر و خاستگاه های حاکمیت مطلقه» به تاریخ یهودستیزی در پروس و فرانسه تا پایان رسوایی دریفوس می پردازد. از نظر وی علل یهودستیزی می بایست در تحول تاریخی رابطه بین یهودیان و غیر یهودیان در دولت های ملی اروپایی جستجو شود، ساختارهای روانشناختی اجتماعی همانند نظریه «بز طلیعه» نمی توانند به طور کافی یهودستیزی را توجیه کنند. هانا آرنت با استفاده از مثال پروس می خواهد نشان دهد که یهودستیزی تا زمانی که یهودیان (به عبارت دقیق تر یهودیان درباری یا یهودیان «ممتاز»، همان گونه که در پروس نامیده می شدند) از کارکرد کاملا مشخصی در درون حکومت برخوردار بودند، بیشتر شبیه به یک ناراحتی حاشیه ای و نه چندان مهم بوده است. این کارکرد عبارت بود از، تامین مالی بودجه دولت های مربوطه، بدون امکان اعمال نفوذ سیاسی. تنها هنگامی که یهودیان چنین کارکردی را از دست دادند، به عنوان «مازاد» پنداشته و به نوعی از مواضع و موقعیت های خود کنار گذاشته شدند. به دلیل سوتفاهم اکثریت جمعیت مسیحی، یهودیان حتی پس از از دست دادن کارکرد خود نیز همچنان با دولت ها و حکومت ها یکسان پنداشته می شدند، حکومت هایی که پیش از این توسط یهودیان از لحاظ مالی تامین می شدند. به محض شروع درگیری و اختلاف یک گروه اجتماعی با دولت، احساس انزجار و تنفر از دولت به صورت مستقیم به یهودیان منتقل می گردید. یک نمونه بارز از این یهودیان خانواده روتشیلد است، یک خانواده بانکدار یهودی که اعضای آن به طور پراکنده در چندین کشور اروپایی زندگی می کردند و به صورت همزمان در تامین مالی دولت های ملی مختلفی مشارکت داشتند:
«در کجا می توان نمایش بهتری برای ایده خیالی سلطه جهانی یهود، نسبت به تصویر خانواده روتشیلد پیدا نمود، خانواده ای که در آن پنج برادر، از ملیت پنج کشور مختلف برخوردار بودند…)